Peppakakor till salu!

Har gjort en pepparkaksdeg för att vara redo när någon är på hugget och vill baka pepparkakor. Det finns alltid nån som blir det mellan varven av allt annat. Barnen kavlar och jag har fullt upp med att hinna ”grädda undan”. Tant Harriets pepparkakor från Vår Kokbok valde jag som recept denna gången. Jag har gjort en anteckning under receptet; ”Bra recept enligt Kerran och Ingrid 20041230”. Drar mig till minnes att jag gjorde ett besök hos dem, sent om sider får man säga för jag tror att jag grattade Kerran på fyrtioårsdagen. Hon fyller i oktober så nog var jag sent ute om detta var dagen före nyårsafton det året vi fyllde fyrtio. Hur detta recept kom på tal och sedan rekomenderades av dem har jag inget minne av men det är väl troligt att de hade bakats av Quinnsen och att jag tyckte de var goda.

Mitt i deg-görandet kom jag på att Bembem har 16 pepparkakslådor, just hemhämtade, som han ska prångla ut för LSK:s räkning. Det hade ju faktiskt gått hoppa över eget pepparkaksbak i år till förmån för något annat kanske. Om barna gått med på det förstås, med lite mutor kanske. Men här står vi nu med 16 lådor pepparkakor och en deg som det blir 300 pepparkakor av.

I morgon lördag blir det varken bak eller försäljning. Vi drar iväg hela högen till Umeå och Noliahallarna där Bembem ska spela två matcher. Med lite flyt räknar vi med att hinna fixa några julklappar mellan hejandet. Det brukar gå om man är fokuserad och vet vad som ska handlas och det vet vi denna gången. Nej Signe, jag skriver ingenting!

På kvällen kommer Isseman och Fia hit och stannar till söndag och jag räknar kallt med att få klå dem båda två i ”Retro”, det sällskapsspel Isseman fick när han fyllde år. Ska bli jätteskönt att få visa vart skåpet ska stå!

Söndag är det DM som gäller för Gabbz och Sköna bönan har framträdande med ”Musik och sånt” i Pingstkyrkan.

Men här nu denna fredagkväll väntar närmast favvoprogramet ”På spåret” och jag råkar veta att första resmålet ut är Buenos Aires. Gissa det den som kan hur jag kan veta det, 40 min innan programstart!

// V

Annonser

3 reaktioner på ”Peppakakor till salu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s